معرفی بهترین غذاهای گرجستان

معرفی بهترین غذاهای گرجستان

معرفی بهترین غذاهای گرجستان !! گرجستان کشوری است که در طول سال‌های اخیر پیشرفت زیادی در عرصه‌ی جذب توریست داشته است. همین امر باعث شده است که این کشور زیبا به یکی از انتخاب‌های اول گردشگران و توریست‌ها در سراسر دنیا و به ویژه ایران برای گذراندن تعطیلات و تفریحات تبدیل شود. در این بین توسعه‌ی رستوران‌ها و تنوع گسترده‌ی غذاهای این کشور با طعم لذیذی که دارند و کیفیت قابل قبول، باعث جذب درصد زیادی از گردشگران شده است. هم‌چنین به سبب نزدیکی به ایران بسیاری از گردشگران ایرانی نیز به سمت این کشور روانه می شوند. این موضوع باعث شده است غذاهای این کشور تلفیقی از منوهای آسیایی و اروپایی و غربی و شرقی باشد. بنابراین، افرادی که به گرجستان سفر می‌کنند طعم خوش بهترین و لذیذترین غذاها را می‌چشند.

گرجستان کشوری است که در حد فاصل اروپا و آسیا قرار دارد و از طرفی با دریای سیاه مرز مشترک دارد و با ترکیه و ارمنستان نیز همسایه است. این کشور  از فرهنگ‌های غذایی تمدن‌های مختلف ذره‌‌ دره جمع‌آوری کرده و در خود جای داده است. از بهترین غذاهای گرجستان می‌توان به غذاهای دریایی اشاره کرد. انواعی از غذاهای دریایی ، انواع ماهی‌ها و… باعث رنگ بخشیدن به تنوع غذاهای این کشور شده است و انتخاب غذای خوشمزه و لذیذ را از بین این حجم از رنگ و عطر برای گردشگران سخت کرده است.

فرهنگ غذایی مردمان گرجستان

غذاهای گرجی با طعم و عطر بی‌نظیر خود به شهرت زیادی در جهان رسیده اند. فرهنگ غذایی و پخت و پز در گرجستان تنوع بسیار زیادی دارد. سبک پخت و میزآرایی مخصوص اولین و مهم‌ترین فاکتور در جذاب شدن غذاهای گرجستان است. مردم گرجستان برای طبخ غذا همواره از گوشت، سبزیجات و میوه و ماهی تازه استفاده می‌کنند و همین امر باعث تنوع بخشیدن و گستردگی غذاها شده است.

در گرجستان بیش از ۱۵۰ نوع غذا وجود دارد که عمدتا تفیقی از غذاهای آسیایی و اروپایی است. استفاده از محصولات لبنی در کنار غذا به نوعی فرهنگ تبدیل شذه است . به‌نظر می‌رسد این فرهنگ از ایران وارد گرجستان شده باشد.

گرجی‌ها اکثرا تمایل زیادی به استفاده از گوشت در وعده‌ی غذایی خود ندارند اما در عوض از غذاهایی که گیاهی باشند استقبال گسترده‌ای می‌کنند هم‌چنین در نبود گوشت قرمز در وعده‌های غذایی آن‌ها، گوشت ماهی تبدیل به یکی از بهترین غذاهای گرجستان شده است.

فرهنگ غذایی مردمان گرجستان

فرهنگ غذایی مردمان گرجستان

رنگ و تنوع این غذا بی‌نظیر است!

معرفی 5 نوع از بهترین و خوشمزه‌ترین غذاهای سنتی گرجستان

1)خینکالی ( Khinkali ) یکی از بهترین غذاها

خینکالی که یکی از بهترین و معروف‌ترین ترین غذاهای سنتی گرجستان است . ترکیبات موجود در این غذای لذیذ ورقه های نازک خمیر ، گوشت ، ادویه های مخصوص گرجی ، سبزیجات شده ، پنیر و قارچ است . این خمیرها بصورت لقمه‌هایی در ابعاد کوچک هستند که گوشت و سبزیجات را به آن اضافه می‌کنند دیده شده است در برخی از مناطق گرجستان از گوشت خوک و گاو برای طبخ استفاده می‌کنند . در نواحی کوهستانی طرفداران گوشت بره بییش‌تر از سایر گوشت‌ها است و در این نواحی خینکالی را با گوشت بره می‎پزند. نکته جالب توجه درسرو غذاهای مختلف در گرجستان آن است که از قاشق استفاده ای نمی‌شود و غذاها با دست سرو می‌شوند. ظاهر این غذا بسیار شبیه به پیراشکی ایرانی‌ها است.

خینکالی

خینکالی

لقمه‌های خوشمزه خینکالی

2) چِخُخبیلی خورشت لذیذ با طبخی ساده 

چَخُخبیلی نوعی خورشت گرجی  یکی از خوشمزه ترین و بهترین غذاهای گرجستان است.طبخ این غذا بسیار ساده است که ترکیبی از گوشت گاو ، گوشت مرغ و سبزیجاتی چون ترخون است. این غذا با گوشت قرقاول هم طبخ می‌شود. اما از آن‌جایی که در گرجستان مصرف گوشت مرغ بیش‌تر مورد پسند است در طبخ این غذا از گوشت مرغ استفاده می‌شود. سرو این غذا معمولا با نان است.

چِخُخبیلی

چِخُخبیلی

تلفظی سخت اما مزه‌ای دل‌نشین

 3) چاناخی غذا نه ظروف سفالی!

چاناخی یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه گرجی است که در زمان‌های قدیم در ظروف سفالی با همین نام طبخ می‌شده است به همین خاطر نام این غذا از این ظرف گرفته شده است.

این غذت را هم نوعی خورشت و هم نوعی خوراک می‌توان محسوب کرد. که نوعی تاس کباب بره است که از ترکیب موادی چون گوجه فرنگی، بادمجان، سیب زمینی، سبزیجات و سیر پخته ساخته می‌شود. چاناخی به انواع مختلفی پخته می‌شود یک نوع از چخت این غذا به این صورت است که ابتدا بادمجان ها را برش داده و سپس با سبزیجات و تکه های گوشت درون آن را پر کرده، پس از آن بادمجان ها را به همراه کمی آب بر روی شعله ملایم گذاشته تا همراه هم بپزند.

چاناخی

چاناخی

چاناخی هم خورشت هم خوراک!

4) چاکاپولی مناسب فصل بهار

چاکاپولی یکی دیگر از بهترین غذاهای گرجستان است و هم‌چنین از لذیذترین خورشت های محبوب میان گرجی هاست که طرفداران بسیار زیادی دارد.

مواد لازم برای تهیه‌ی این خورشت خوشمزه : گوجه سبز، پیاز، برگ ترخون، فلفل سبز، سیر و مخلوطی از سبزی های تازه مانند جعفری، نعنا، شوید و گشنیز به همراه نمک و ادویه است. ادویه‌های این غذارا می‌توانید به دلخواه استفاده کنید اما معمولا تا جای ممکن از ادویه‌های گرجی استفاده شود. این غذا در فصل بهار طرفداران خاص خودش را دارد.

چاکاپولی

چاکاپولی

غذایی با گوجه سبز

5)شیشلیک ، کبابی محبوب بین ایرانیان و گرجی ها

این کباب خوشمزه از جمله مشترکات  در فرهنگ های غذایی غرب آسیا، آسیای میانه، قفقاز و حتی مرکز و شرق اروپا است که علاوه بر ایران در کشورهایی چون گرجستان، ترکیه، افغانستان، آذربایجان، پاکستان، روسیه، لهستان، لیتوانی و ارمنستان به چشم می خورد. اما در هر منطقه نحوه پخت اندکی متفاوت است.

تکه های گوشت بره تهیه می شود، تکه‌های گوشت را به سیخ می‌زنند و بصورت دلخواه با گوجه فلفل سبز و یا چربی روی آتش می‌پزند.

شیشلیک

شیشلیک

شیشلیک ، کبابی که نمی‌توان از خوردنش گذشت

اشتراک

نظرات خود را اضافه کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *